Astrofoto: cúmul globular M2

Poques nits bones que tenim i cal aprofitar-les! En dues nits aquesta passada setmana he fet més fotos que en mig any!

Després de la M76, us mostro el cúmul globular M2, el segon dels objectes del catàleg Messier. Aquest cúmul també conegut com NGC 7089 es troba a la constel·lació d’Aquari. Té una magnitud de +6.3, al límit de ser visible a ull nu, fàcilment localitzable amb prismàtics a uns 5º a l’oest de l’estrella Sadalmelik, d’Aquari.

m2
Ubicació del cúmul M 2

És un cúmul en sí enorme, amb un diàmetre de 175 anys llum. Es troba a una distància de 37.500 anys llum i conté al voltant de 150.000 estrelles.

En fotografia és fàcil que aparegui ja que és extens (16′) i brillant. En aquesta ocasió he apilat 20 imatges de 5 minuts (total 1:40h d’exposició) amb la càmera QHY8L i el Takahashi FSQ 106. Apilada amb DeepSkyStacker i processada amb Pixinsight STD 1.0.

M2 o NGC 7089 Cúmul globular M 2. 03/08/2014- Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Celestron 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Càmera QHY8L. 20 x 300 " = 1:40h. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309