Rebuscant astrofotos: planetes

Avui m’he dedicat a rebuscar carpetes de fotos que he fet les darreres setmanes i que s’han quedat per processar. El més divertit és que la majoria ja estaven fetes, o gairebé, a punt per penjar, però se’m va passar… Sóc un despistat!!

Avui us porto un parell de planetes que vaig fer l’abril: júpiter i venus.

Les dues fotos estan fetes amb el telescopi Celestron C14 i la càmera xina ASI 120MC des de l’observatori Can Duran de Palamós.

Júpiter ja està molt al límit d’observació, però els mesos d’abril i març estava en oposició, a la distància mínima i per tant el millor moment de veure’l i fotografiar-lo.

Júpiter 02/04/2015 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C14 f/10. Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

No he fet gaires fotos a planetes enguany, i és que es necessita que l’aire estigui ben ben quiet, a part de no haver núvols. En aquest cas la llum artificial no és un problema. Tot i això, es pot apreciar bastant detall!

I també la mateixa nit del 2 d’abril vaig disparar a venus. Ja estava més baix, és realment difícil! Encara el podeu veure als vespres després de la sortida de sol, tot i que ja marxa ràpidament.

Venus 02/04/2015 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C14 f/10. Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

Ara em falta saturn, que està en perfectes condicions! Llàstima qie no està molt alt al cel, properament caurà alguna!!

4 thoughts on “Rebuscant astrofotos: planetes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.