ASTROFOTO: Galàxia del molinet M33 (el retorn!)

Hem tornat! Després de molts mesos sense anar a l’observatori, ja tocava! Aquest pont de Tots Sants, sense lluna i una bona meteorologia era ben propici almenys a perdre una nit, i n’hem obtingut una de freda i una de calenta…

Com que ja tenia clars els meus plans, a la tarda ja vaig netejar i endreçar l’observatori. Sopar fet per no perdre temps, ben equipat (i abrigat!) i cap a muntar l’ordinador… i va i s’espatlla el carregador! 🙁 Torna cap a casa a per un altre… i un altre ordinador per si de cas.

Doncs ni un ni l’altre! El vell que es penjava per les actualitzacions, i el nou no tenia els programes ni drivers. Al cap d’una hora llarga el vell decideix funcionar. Ja era ben fosc i les imatges de calibració o flats no es podien fer… provem de fotografiar? Vinga! I cap a on? Mira està disponible M33, la galàxia del triangle (pel nom de la constel·lació a on es troba), que feia anys que no hi tirava.

Doncs va i tot comença a funcionar a la perfecció! La muntura, l’apuntat, el guiat, l’enfoc… Doncs vinga, preses de 300 segons i a sopar!

De tant en tant anava traient el cap, i semblava que tot anava bé. Cap a les 23:00 decideixo canviar el target, cap a la nebulosa de Califòrnia NGC1499.

Una altra de freda, com que la Califòrnia passava pel zènit sobre les 3:15, em poso el despertador, però hora nova o hora vella? Quin embolic! Així que intento dormir dues hores… i quan surto ai senyor! Humitat espantosa, tot ben moll, les òptiques, l’ordinador, la càmera… tot! Ni darks vaig poder fer.

Tanco i a dormir!

Avui he processat la primera, i aquesta és de les calentes!

no images were found

11/04/2015 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II.
Càmera QHY8L.
20 x 300 ” = 100min.
Maxim DL 5 Pro (guiat i captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD i Photoshop CS6 (processat).

Puc dir que n’estic molt content! I aquesta vegada la voldria dedicar (no és habitual en mi! 😉 ) a @dasha.bc, que em va animar a tornar a l’activitat astrofotogràfica amb paciència!! Gràcies!!!

Properament la Califòrnia, si surt bé…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.