ASTROFOTO: Galàxia del molinet M33 (el retorn!)

Hem tornat! Després de molts mesos sense anar a l’observatori, ja tocava! Aquest pont de Tots Sants, sense lluna i una bona meteorologia era ben propici almenys a perdre una nit, i n’hem obtingut una de freda i una de calenta…

Com que ja tenia clars els meus plans, a la tarda ja vaig netejar i endreçar l’observatori. Sopar fet per no perdre temps, ben equipat (i abrigat!) i cap a muntar l’ordinador… i va i s’espatlla el carregador! 🙁 Torna cap a casa a per un altre… i un altre ordinador per si de cas.

Doncs ni un ni l’altre! El vell que es penjava per les actualitzacions, i el nou no tenia els programes ni drivers. Al cap d’una hora llarga el vell decideix funcionar. Ja era ben fosc i les imatges de calibració o flats no es podien fer… provem de fotografiar? Vinga! I cap a on? Mira està disponible M33, la galàxia del triangle (pel nom de la constel·lació a on es troba), que feia anys que no hi tirava.

Doncs va i tot comença a funcionar a la perfecció! La muntura, l’apuntat, el guiat, l’enfoc… Doncs vinga, preses de 300 segons i a sopar!

De tant en tant anava traient el cap, i semblava que tot anava bé. Cap a les 23:00 decideixo canviar el target, cap a la nebulosa de Califòrnia NGC1499.

Una altra de freda, com que la Califòrnia passava pel zènit sobre les 3:15, em poso el despertador, però hora nova o hora vella? Quin embolic! Així que intento dormir dues hores… i quan surto ai senyor! Humitat espantosa, tot ben moll, les òptiques, l’ordinador, la càmera… tot! Ni darks vaig poder fer.

Tanco i a dormir!

Avui he processat la primera, i aquesta és de les calentes!

no images were found

11/04/2015 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II.
Càmera QHY8L.
20 x 300 ” = 100min.
Maxim DL 5 Pro (guiat i captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD i Photoshop CS6 (processat).

Puc dir que n’estic molt content! I aquesta vegada la voldria dedicar (no és habitual en mi! 😉 ) a @dasha.bc, que em va animar a tornar a l’activitat astrofotogràfica amb paciència!! Gràcies!!!

Properament la Califòrnia, si surt bé…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.