Setmana de perseides

Ja arriben les perseides! Com cada agost, la pluja d’estrelles coneguda com les Les llàgrimes de Sant Llorenç ens visitaran aquesta setmana. Com, quan i on veure-les?

Les perseides ja són visibles, de fet es poden veure del 17 de juliol a 24 d’agost, però serà la nit del 12 al 13 d’agost quan hi haurà més activitat. De fet, segons la International Meteor Organization (IMO, http://www.imo.net/) el moment en que l’activitat serà més elevada serà de les 16:00 del dia 12 a les 4:30 del 13, amb una Tasa Horària Zenital (THZ) de 100 meteors/hora

Perseida des de Castell

Però atenció! Aquesta previsió és a tot el cel i en unes condicions perfecte, és a dir:

  • sense lluna
  • sense llum artificial (contaminació lumínica)
  • perfecta agudesa visual (depèn de cadascú)

i lamentablement, els dos primers apartats no és fàcil de triar-los! Avui dilluns dia 7 és lluna plena, pel que durant tota la setmana tindrem una brillant lluna a la nit, només salvant-nos els primers minuts de foscos abans que surti. El dia de màxim per exemple, la lluna surt a les 23:35, és a dir, que tindrem lluna, i això ens permetrà veure només els meteors més brillants, suposant que faci bon temps!

De moment, excepte dimarts, sembla que el cel el tenim a favor!

Alguns consells pràctics:

  • busqueu llocs amb poca llum, tot i la lluna, intentem estar en les millors condicions! La muntanya o platges com la de Castell (Palamós) són ideals!
  • mireu en direcció contrària a la lluna, per evitar quedar enlluernats. Penseu que els meteors poden caure en qualsevol lloc del cel.
  • tot i  la calor d’aquests dies, sempre agafeu quelcom d’abric, mai se sap i estarem molta estona quiets!
  • porteu quelcom de menjar i beure (si pot ser healthy!!).
  • sempre millor acompanyats! 

Des d’Astronomia des de l’Empordà com no podia ser d’altra manera intentarem veure-les i fotografiar-les! Els dies 10, 11, 12 i 14 intentarem sortir a fotografiar-les, però sobretot el 12 anirem a la platja del Castell de Palamós on hi esteu convidats!

Estarem al bell mig de la platja per a resoldre tots els dubtes, explicar les perseides, els seus origens, i fer-vos companyia! 

Visita el web del nostre esdeveniment de facebook i apunta’t!

I no deixis de visitar la nostra galeria d’estels fugaços!

Més informació sobre les perseides? Fes click aquí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.