Portem molts dies amb 3 planetes a punt per a ser observats i fotografiats fàcilment: venus i júpiter a l’oest després de la posta de sol, i mart a l’est a primeres hores de la nit. No cal oblidar mercuri molt a prop del sol al capvespre i saturn poc després de mart.

Panoràmica amb la lluna, mart, júpiter i venus 09/03/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Falcon Fisheye 8mm f/3.5. Canon EOS 400D a 400ASA. 2x30s d'exposició. Autopano Giga 2.05, Photoshop CS4.

Avui, sobre les 22:00h es podien veure els 3 més brillants acompanyats per la lluna, però no cabien els tres a la foto. Ha calgut un objectiu ull de peix Falcon fisheye 8mm i dues fotos de 30s d’exposició per a poder fer aquesta imatge. I després unir-les amb el programa Autopano Giga. El resultats, impressionant. El detall, la contaminació lumínica de Palamós al centre.