Leònides 2007

Enguany la pluja d’estrelles de les leònides prometia en quant a qualitat del cel i posició de la lluna, però les previsions de quantitat de meteors no eren prometedores. A més, el màxim previst queia a les 3:90 hora local! Per tant els companys de l’Agrupació d’Afeccionats a l’Astronomia vam decidir fer un sopar i després anar al Mas Roig de Llagostera per a fer observació i si aguantàvem, a veure el màxim.

Al sopar érem en  en Marc Heras, en Jordi Sesé, en Francesc Garangou i un servidor, i vam anar a sopar a Can Panedas, a 3 minuts del lloc d’observació. El Dr. Sureda i en Marc Bayé ens esperaven allà directament.

El sopar va ser genial, bon menjar, quantitat, qualitat i vi… el suficient per amanitzar la nit! El bon humor va aparèixer ràpidament… A més vaig aprofitar per repartir uns làsers que vaig comprar fa poc.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RWuO2ZcsiS8]

00:30. Sortim del restaurant a -2.5ºC i ens dirigim al Mas Roig. Allà en Francesc Sureda ja ens esperava amb xocolata desfeta a punt d’escalfar! Només vam treure els prismàtics de’n Jordi i el meu Meade ETX70AT (el Lidlscopi), en Marc Bayé va muntar el seu newton 25cmØ (impressiona bastant) i vam fer una mica de ruta: M42 (orió), M45 (plèiades), algun cúmul obert per canis major… i com no, el cometa 17P/Holmes, impressionant! A més algun meteor (sobretot alguna alpha-monocerotida segons en Marc Heras) es deixava veure de tant en tant, molt poc brillants però molt ràpids.

2:48. -5.3ºC. Toca un descans i xocolata desfeta amb melindros! Gràcies de nou al dr. Sureda per la seva acollida i deixar-nos refer dins a casa seva! Evidentment, entre el fred, la xocolata i els melindros les anades de olla verbals van tornar a ser impressionants

3:43. -7.0ºC. A punt pel màxim… llàstima que no en vam veure cap!

3:55. Fi de la jornada, amb molt bon humor això si! Ara a veure que tal les gemínides del desembre

I per acabar, un dels vídeos de la jornada en plena sessió d’observació:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BgE4dam1zpE]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.