Observació entre amics 25/07/08

El divendres 25 de juliol vaig organitzar una trobada – sessió d’obseravció al meu mas pels meus companys d’agrupació (i tothom que vulgués), i la veritat va estar molt bé, vam anar 7 i vam xerrar moltíssim sobetot jeje i a més disposàvem d’un material molt digne! Entre SC de 10″ de’n Josep Manel Sànchez i la Anna Mª Castro, el Takahashi TOA 130 de’n Manel Contreras, el Takahashi Mewlon 210 de’n J.M. Petit… a part de l’inestimable LXD75 de’n Carles Corney i la presència també de’n Marc Heras, llàstima que els núvols anaven i venien cada dos per tres, i al final a la 1:00 ja gairebé no quedava ningú (excepte jo, que visc allà).

Ens vam dedicar sobretot a Júpiter i vam comparar material, llàstima que el Mewlon estava una mica descolimat, però el TOA és genial! A més amb un ocular Abbe Zeiss de 4mm… una delícia! Després ens vam dedicar a remenar amb càmeres i telescopis, primer una Philips SPC amb el LXD75 (les primeres astrofotos de’n Carles, felicitats!), després vam anar a fons, la Luna 4 amb el Mewlon, però el millor va ser amb el TOA de nou, el filtre IR i la Powermate de 2,5x primer i de 5x després, quina passada! Jo mentres a l’observatori anava fent proves amb la CCD Orion Starshoot 2, vaig enxampar el meu primer asteroide, magnitud 14 amb el APO de 90, no està mal jejeje ja explicaré més de l’assumpte, però em va fer gràcia que vaig apuntar un moment a Sagita i vaig intentar buscar M27, la nebulosa Dumbbell, però a la que miro la CCD a la primera veig un cúmul (¿?) doncs resulta que era M71 que està per allà. Doncs ja que hi érem vaig aprofitar per a fer-li unes quantes fotos.

Volia posar-vos algunes de les fotos abans de marxar a Astromartos, però m’ha estat impossible. QUan torni us prometo penjar algunes de júpiter i alguna altra sorpresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.