Planetes a l’alba

Durant tota aquesta setmana val la pena llevar-se d’hora! I és que la segona meitat de la nit ens ofereix un bon espectacle a tres bandes: júpiter, venus i la lluna.

Júpiter i Ío 07/12/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C14 f/11. Orion Starshot Planetary Imager. Vídeo de 2200 imatges. Registax 5.1, Adobe Photoshop CS 4.

Júpiter, fotografiat el 10/09/2011

Júpiter, el gegant del sistema solar (dins hi cabria mil vegades el nostre planeta!) està en el seu millor moment per a ser observat, i amb petits telescopis ja podrem gaudir de nombrosos detalls, bandes de núvols i les seves 4 llunes galileanes. Surt pels volts de les 22:00h, pel que a partir de mitja nit està en perfectes condicions d’observació i fotografia.

Unes hores més tard, cap a les 4:30h apareix venus, molt brillant (magnitud -3.57) que va guanyant altura ràpidament dia rera dia. El millor moment per a veure’l és una hora abans de la sortida del sol, sobre les 6:30h.

Venus a la part inferior esquerre i la lluna minvant, cada dia més junts

I per aquí mig també hi jugarà la lluna. Avui la lluna minvant ja apuntava cap a venus, i a l’alba del divendres 12 d’octubre estarà a la seva màxima aproximació, a uns 5,90º de separació.

Posició de la lluna i venus a l’alba del 12 d’octubre

Així que si el temps ho permet, ja teniu excusa per a llevar-vos d’hora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.