Les perseides van a Castell!

Així és! La platja de castell deu agradar a les perseides, perquè la jornada d’ahir va ser memorable!

En arribar a Castell sobre les 22:00 ja vaig rebre una grata sorpresa, 3 de les fileres de l’aparcament ja estaven plenes! i a la platja l’ambient era espectacular: la platja plena, no hi havia racó sense gent, problemes per a trobar un lloc pla per a muntar els trípodes i les càmeres! Famílies fent sopar a la fresca, excursions en bicicleta… i tothom per a gaudir de l’espectacle del cel.

Perseida 12/08/2013 - Platja de Castell, Palamós. Canon EOS 400D a 1600ISO. Falcon fisheye 8mm f/4. 30s d'exposició. Retocs amb Adobe Photoshop CS6.

A mesura que anàvem muntant s’anava acostant multitud atreta per la convocatòria a  les xarxes socials, a la web, de l’activitat a La Vinyeta i del boca – orella. Amb la foscor acabada d’arribar, les primeres perseides van fer acte de presència, però no a tot el cel, ja que els núvols intermitents ens van fer la guitza.

A les 23:00 estava previst començar l’activitat programada, una xerrada sobre el perquè de les perseides, les llàgrimes de Sant Llorenç, què són, on mirar, com fotografiar-les… uns minutets en els que calia no perdre de vista el cel! El torn de preguntes va succeir i l’ambient va anar a millor… exceptuant un moment en què l’excés de llum d’alguns assistents no ens va permetre gaudir del tot!

Petites anècdotes a part, no vam veure tants meteors com ahir diumenge, sobretot per les condicions del cel, però si vam gaudir del bon ambient, ens vam conèixer una mica més i vam adquirir més ganes de gaudir del cel!

Llums intervenint a l'observació...

Els llums de l’esquerra són causades pels llums en forma d’ou d’una colla del costat…

Per cert, si ahir vas fer fotos i les vols compartir amb nosaltres no dubtis en enviar-nos-les!! astroemporda@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309