EDITAT 13/04/2014 La imatge del trànsit de la ISS per la lluna ha estat publicada a El Tiempo de La Sexta d’avui diumenge. Estic molt content per una nova aparició! Aquí teniu l’enllaç: http://www.atresplayer.com/television/noticias/lasexta-noticias/tiempo/2014/abril/dia-13-sol-lucir-hoy-fuerza_2014041300071.html

[singlepic id=984 w=320 h=240 float=center]

Doncs si! Ja en tenim un altre. En aquesta ocasió com us comentava al post anterior hi havia noves incògnites a desvetllar: la ISS estava il·luminada, mostrava un diàmetre de 58″ amb un pas pel disc llunar de només 0,6 segons i amb llum de dia! Resultat? Bo!!

Hem muntat dos telescopis, un Celestron C8 amb la càmera Canon EOS 60D per a gravar en vídeo, i el Skywatcher 80ED amb la càmera Canon EOS 450D. Aquesta càmera sembla que tingui la flor al cul, sempre que me la deixen tinc sort!! El lloc escollit, el polígon de Celrà, sense obstacles i ben assequible al costat de la carretera C66, i un cel cerè a més no poder.

20140409_isstransit_muntatge

Volia fer fotos i vídeo per por que no es veiés bé la ISS, tot i tenir magnitud -3 encara hi havia llum de dia, no sabia ni si es veuria a simple vista, almenys a assegurar el tir. Si fos ara, ho faria tot amb fotos i posat a ràfega, i sí, es veia a simple vista perfectament des de uns 10 segons abans del trànsit.

I aquí els resultats! Perquè us feu una idea de com ha anat us he preparat un GIF a temps real, a partir del vídeo de la Canon EOS 60D:

20140409_isstransit_gif

Una sola imatge d’aquest vídeo mostra la ISS moguda, el temps d’exposició de cada frame ha estat massa llarg, això em passa per gravar en automàtic!

[singlepic id=983 w=450 h=300 float=center]

Amb la Canon 450D i el Skywatcher 80ED he disparat imatges en ràfega, però he començat a disparar bastant abans de veure la ISS i gairebé acumulo tota la memòria, de fet la càmera ha parat de disparar 1 segons després del trànsit, sort!!

[singlepic id=981 w=450 h=300 float=center]

I fent un muntatge amb les 4 imatges que he pogut capturar, aquest és el resultat

[singlepic id=982 w=450 h=300 float=center]

Estic molt content del resultat, del rendiment dels equips i de gaudir d’una genial companyia en aquest tipus de sortides “ràpides”. Ara a esperar el proper trànsit, i sobretot, a disparar fotos!!