Trànsit de venus pel 6 de juny (3)

Observació per nens a PalafrugellTot a punt per a veure el trànsit de Venus que es produirà d’aquí a unes hores, i ja ho tenim tot a punt! Recordeu que la visualització del trànsit estarà subjecta al temps que el sol estigui per sobre l’horitzó, que serà a les 6:12h, i fins les 6:49, quan Venus ja surti del disc solar. A la premsa ja se’n han fet ressò (Diari de Girona, diumenge 3 de juny), esteu a punt?

A on estarem?

A l’aparcament de la platja de Pals, just al costat de la Creu Roja. Per arribar aneu a Pals, direcció Platja de Pals – Masos de Pals. Segui tot recte seguint les indicacions de la platja, quan arribeu al primer aparcament just davant de la platja (molt petit) a l’esquerra. TEniu el lloc al Google Maps:

https://maps.google.com/maps?saddr=Urbanizaci%C3%B3n+Arenals+de+Mar+Sector+I&hl=ca&ie=UTF8&sll=41.981562,3.207268&sspn=0.004458,0.010568&geocode=FVuXgAIdsOswAA&mra=mr&t=h&z=17

Cap de Creus seria el millor lloc, on primer es veurà sortir el sol. Pals, la segona, val la pena!

Quan hem d’arribar?

Com que el sol surt a les 6:12 i tot ja ha d’estar a punt, arribarem al punt d’observació sobre les 5:30h.

Quin material hem de portar?

Disposarem de telescopis, càmeres, aparells d’observació solar i ulleres especials per a veure el sol, per tant no cal portar res. Si voleu podeu portar telescopi, prismàtics i càmeres, recomanat també trípode.

És segur observar el trànsit?

Com que es tracta de mirar el sol cal prendre protecció. Hi ha diversos sistemes, com la projecció en una pantalla o filtres específics, com els Baader o els Thousand Oaks. Es venen en botigues especialitzades, com Valkanik (Terrassa). Si no hi sou a temps, una làmina de soldador ens permetrà seguir el trànsit. Si preteneu fer fotos, caldran velocitats molt ràpides i objectius tancats per evitar malmetre la càmera. Al punt d’observació tindràs equips de sobres per a poder observar.

Podrem veure tot el trànsit?

No, des de la nostra ubicació només podrem veure els últims 37 minuts (i estem al punt de la península amb millors condicions per a observar!). El trànsit comença  a les 00:09 hora d’aquí, que és de nit. Si el voleu seguir tot podeu fer-ho a través de la web habilitada per la Universitat de Barcelona http://gaia.am.ub.es/serviastro/www/html/venus2012/live/index.html

Cal inscriure’m per a poder venir?

No és imprescindible, però millor que t’apuntis a l’esdeveniment del Facebook: https://www.facebook.com/events/451767504837552/. L’assistència és gratuïta.

I si vull més informació?

Pots visitar les entrades anteriors del trànsit

http://www.astroemporda.net/2012/05/transit-de-venus-pel-6-de-juny/

http://www.astroemporda.net/2012/05/transit-de-venus-pel-6-de-juny-2/

O al web oficial de la NASA http://transitofvenus.org/

Ara només falta tenir bon cel!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.