Ball planetari de matinada

Aquesta setmana tenim un bon joc de matinada. Fins a quatre planetes seran visibles durant l’alba: mercuri, venus, mart i júpiter en un espai equivalent a un pam. Ho tindrem visible des de primcipis de mes fins ben entrada la quinzena. El dia en què estan més junts, el 8, i el millor moment, mitja hora abans de la sortida de sol, sobre les 6:00.

Aquesta setmana a més coincideix amb una altra efemèride. Els dies 4-5 tenim la lluna creixent a l’oest després de la posta de sol. Coincideix al cel amb les plèiades i les hiades, dos dels cúmuls oberts més asequibles a ull nu i , sobretot, amb prismàtics.

Més coincidències, aquest dissabte 7 també se celera el dia mundial de l’astronomia, com a prolongació de l’any internacional de l’astronomia 2009. Caldrà estar atents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.