Ball planetari de matinada

Aquesta setmana tenim un bon joc de matinada. Fins a quatre planetes seran visibles durant l’alba: mercuri, venus, mart i júpiter en un espai equivalent a un pam. Ho tindrem visible des de primcipis de mes fins ben entrada la quinzena. El dia en què estan més junts, el 8, i el millor moment, mitja hora abans de la sortida de sol, sobre les 6:00.

Aquesta setmana a més coincideix amb una altra efemèride. Els dies 4-5 tenim la lluna creixent a l’oest després de la posta de sol. Coincideix al cel amb les plèiades i les hiades, dos dels cúmuls oberts més asequibles a ull nu i , sobretot, amb prismàtics.

Més coincidències, aquest dissabte 7 també se celera el dia mundial de l’astronomia, com a prolongació de l’any internacional de l’astronomia 2009. Caldrà estar atents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.