Júpiter està en oposició!

Aquests dies júpiter està realment esplèndid!! El dia 6 va estar en oposició, és a dir, a la mínima distància, que no es repetirà fins el 2019. En aquestes setmanes serà fàcilment visible tota la nit, a l’est a primeres hores i com més tard més cap a l’oest. Brilla a magnitud -2.6, és el cos més brillant al cel després de la lluna i el sol!

El passat dia 10 vaig poder aprofitar una molt bona nit (i que no anava gaire cansat…) per a fer algunes fotos al planeta més gran de tots. Ja amb temps vaig preparar el telescopi Celestron C8 i la càmera ASI 120MC, i vaig fer diferents proves. Aquesta primera imatge és a focus primari, és a dir, la càmera directament al telescopi; un sol vídeo de 1500 imatges promitjat mab Registax 5.1, últims retocs amb Photoshop CS6.

Júpiter i les seves llunes 10/02/2015 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

Com podeu veure s’hi poden veure les 4 llunes galileanes, no és fàcil en una sola imatge!

Després van començar els “experiments”, dels quals el millor va ser aquesta imatge que us adjunto a continuació. Deixeu-me dir que vaig provar una barlow 2x Meade, una 3x Meade, una 2,4x Intes Micro i una 5x Televue powermate. La millor, la Intes micro, com m’agrada aquesta barlow!!!

Júpiter amb barlow 2,4x 10/02/2015 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 + barlow Intes Micro 2,4x. Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

No us el perdeu aquests dies (si marxen els núvols, és clar…)

2 thoughts on “Júpiter està en oposició!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309