Eclipsi de sol 1 de setembre

Avui tenim eclipsi de sol! Tranquils, no correu cap a fora a veure si es veu quelcom, no és visible des de les nostres terres. Aquest eclipsi és anular i es pot veure a Àfrica i a l’Índic bàsicament, per això no ho havíem anunciat amb antelació.

Però el podem veure d’alguna manera? Doncs sí! Gràcies a Internet tenim multitud de webs on el podem veure online a temps real com Space.com (http://www.space.com/)

Un eclipsi anular de sol és visible quan la lluna es posa exactament entre mig del sol i la terra, coincident en lluna nova; a més, la lluna es troba en el punt més allunyat de la seva òrbita al voltant de la terra, conegut com apogeu, i per això no tapa del tot el sol:

 

Ara a esperar que se’n vegi un a casa nostra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.